POJÍZDNÝ MAZACÍ PŘÍSTROJ 40Z1P 380 V

Kód: 12 503 41
Značka: SOMAX
87 660 Kč 106 068,60 Kč včetně DPH
Na dotaz

Detailní informace

Detailní popis produktu

POUŽITÍ
Pojízdné mazací přístroje Z1P se užívají k rychlému a spolehlivému promazávání ložisek,čepů a dalších mazaných míst stacionárních strojních celků a zařízení, především v těžkém strojírenství, hutnictví, těžebním průmyslu, které nemají zabudovaný vlastní mazací systém a dále pro promazávání pohyblivých strojů, mechanismů a dopravních vozidel, jako bagry, jeřáby, nákladní automobily, autobusy, zemědělská a lesnická technika, v železniční dopravě apod.
Pojízdný mazací přístroj Z1P je dodáván v provedení se zásobníkem maziva o objemu 40 a 63 litrů a jmenovitým dodávaným množství 200 cm3/min. a 400 cm3/min. Elektromotory jsou standardně dodávány v provedení pro 230/400V a 500V, jiná napětí konzultujte s dodavatelem.

POPIS
Základem mazacího přístroje Z1P je pístové čerpadlo. Čerpadlo je poháněno přes jednostupňovou šnekovou převodku na které je přes přírubu uchycen elektromotor.
Na těleso čerpadla je dále napojen přepouštěcí ventil s tlumičem manometru a manometrem. Na svrchní části tělesa čerpadla je upevněna nádrž pro mazivo v provedení z ocelového plechu.
Pro zlepšení čerpání plastického maziva a pro dobrou sací účinnost je v zásobníku maziva umístěn stírací nůž a šikmé tlačné plochy, které posouvají plastické mazivo do prostoru sání.
Čerpadlo je upevněno na rámu podvozku. K vývodu čerpadla je připojena vysokotlaká hadice (standardně o délce 5 m) zakončená mazací pistolí. Pojízdný mazací přístroj je vybaven motorovým spouštěčem a kabelem s vidlicí k připojení do sítě elektrického proudu.

FUNKCE
Elektromotor připojený k elektrické síti pohání přes převodovou skříň excentrický hřídel uložený v tělese mazacího přístroje. Přes ojnice dochází k přímočarému vratnému pohybu vodících pístů, spojených s pracovními písty. Při vysouvání pístu z válce čerpací jednotky dochází k podtlaku a nasávání maziva, při zasouvání k výtlaku maziva přes pístový a kuličkový zpětný ventil do spojovací příruby, přepouštěcího ventilu a vysokotlaké hadice s mazací pistolí. Seřizování výše pracovního tlaku se dosahuje regulačním šroubem na přepouštěcím ventilu.

TECHNICKÉ PARAMETRY

Maximální pracovní tlak: 300 bar
Pracovní tlak: 200 bar
Rozsah regulace pracovního tlaku: 50 až 300 bar
Jmenovité dodávané množství: 200 cm3/min
Objem zásobníku maziva: 40 dm3
Počet vývodů: 1 (do mazací pistole)
Elektromotor: 380 V
Mazivo tuk: max. NLGI 2
Olej min.: 50 mm2.s-1
Teplota pracovního prostředí: - 25 až +40 C

Doplňkové parametry

Kategorie: Elektrické mazací lisy
Hmotnost: 125 kg
Skupina: C
Cenová hladina: C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: